Какво да консумираме, за да може тялото ни да работи добре

Rate this post

Какво да консумираме, за да може тялото ни да работи добреЧовешкото тяло е създадено, за да функционира в продължение на век или повече. Въпреки това, повечето от нас Със сигурност няма да живеят до тази възраст, въпреки факта, че днес имаме медицина на високо ниво, а също така има изобилие от всякакви храни на нашия континент.

Така че защо умираме твърде рано и защо преживяваме старост в болест, разчитайки не само на лекарите, но и на лекарствата? Не осъзнаваме какво изисква тялото ни. Млад, недоносено тяло е в състояние да функционира добре и на сравнително постна диета, поради факта, че червата са чисти и могат да абсорбират максимално хранителни вещества, органите на тялото не се консумират, системата не се справя с много замърсители и така нататък. С възрастта обаче ситуацията вече се влошава …

Колко бързо със сигурност ще остареем и какъв начин на живот със сигурност ще водим в зряла възраст, както и в процеса на стареене, зависи пряко от това, което ядем. Можем допълнително да си помогнем със спортни занимания, но само последното не може напълно да промени недостатъчното, както и лошото хранене.

Единственото нещо, което спортът може да повлияе, е скоростта на нашия метаболитен процес, процентът на телесните мазнини, мускулните тъкани, количеството замърсители в тялото и физическата годност. Въпреки това, ако ни липсват например омега-3 мастни киселини или калций, само диета или може би хранителна добавка със сигурност ще ни помогне, за съжаление. Ето защо е необходимо да се вземат предвид нуждите на тялото ви, както и да се осигури подходящо хранене.

Най-здравите трябва да ядат най-старите

Възрастните хора обикновено купуват най-достъпната храна по финансови причини. Само от гореизложеното обаче наистина следва, че колкото по-възрастни ставаме, толкова повече хранителни вещества се нуждаем от храна. Храносмилателният тракт е нарушен в по-късна възраст и не абсорбира добре някои хранителни вещества, така че трябва да ги консумираме все повече и повече. С възрастта скоростта на метаболизма бавно се забавя и способността му да се справя със замърсяванията намалява.

Най-здравите трябва да ядат най-старите Мускулно-скелетната система е крехка и някои видове физическа активност вече не са възможни, други можем да изпълняваме само по ограничен начин. Губим мускули и обикновено имаме по-висок процент телесни мазнини. Физически проблем се намалява, ние прекарваме все повече време в дома си, пътуване в най-топлите морски страната изисква буквално толкова пари, колкото и пари по тази причина ние имаме много по-малко, а също и много по-малко йод, омега-3, както и по-малко топли дни в годината (и, следователно, витамин D). Всичко това е причината стареенето да стане нежелан, болезнен, самотен и дори плашещ период; депресиращо падане на нашия живот.

Никога не е късно да се промениш

Независимо дали сте вие, както и загрижеността ви за вашите собствени „задни колела“ или уважавате вашите близки, майки и татковци, както и баби и дядовци, започнете да правите корекции на плана си за хранене днес. Също така, ако живеете до възраст, в която смятате, че промяната на плана за хранене вече не помага, все пак започнете. Днес след няколко дни със сигурност ще разберете, че тялото е магически микроорганизъм и също така има способността да се самолекува, ако има подходящи условия за това.

Никога не е късно да се променишПросто увеличаването на приема на алкохол, както и добавките с желязо, могат да помогнат на стария организъм да се чувства по-малко изтощен след няколко дни. Това е просто един от елементите на целия пъзел за хранене. Какво да консумираме и защо? Калций за укрепване на костите и зъбите яжте органични бял кисело мляко, прясно сирене с ниско съдържание на сол или истински италиански пармезан, семена от мак, сусам, броколи, екологично чисти боб и други храни с високо съдържание на калций. Витамин К2-за да може калцият да проникне директно в костите, е необходимо да има достатъчно К2, в противен случай е безполезно да се консумира калций.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here