Как да потискаме глада

Rate this post

Как да потискаме гладаВдъхновението е първата стъпка към успеха. 2-ро действие-информация. Празен стомах, ние се грижим да пренебрегваме за известно време, бавно да мислим за храна все по-често, докато не стигнем до това състояние, когато ядем всичко, което имаме под ръка. Какво се случва между ума и стомаха в момента апетит?

Стомахът изпраща сигнал до мозъка, че е празен. Умът може да пренебрегне този факт за известно време, но сигналите от корема се засилват. Тялото винаги разпознава кога е време да консумира. С приближаването на общото време на хранене тялото започва да произвежда хормона грелин. Колкото повече хормони отделя тялото, толкова по-силна е жаждата.

По-специално, затлъстелите хора имат проблеми с отделянето на грелин, защото го произвеждат няколко пъти повече през деня. С чаша вода можете да успокоите корема си за известно време. За да гладът е напълно удовлетворен, както и за по-дълъг период от време, храната трябва да бъде наистина вкусни за нас, както и да изглежда съблазнително и за очите.

Зареждане на корема

Зареждане на коремаС храната коремът започва да се разширява, като дава на мозъка сигнал, че желанието за храна постепенно отслабва. Тук идва първият проблем. Преди сигналът да достигне мозъка, консумираме повече, отколкото ни е необходимо, за да задоволим апетита.

  • С бързо хранене умът няма време да реагира и вече имате супа, основно ястие, както и лечение. Ако ядете много по-бавно, насищането идва по-бързо с по-малко храна. Нямате ли време за бавно хранене? Няма значение. Пийте 10 минути преди хранене чаша вода. Водата със сигурност ще разшири корема и ще се погрижи да изпрати сигнал до ума. Кога наистина консумираме?
  • Коремът сигнализира на ума, че нуждата му от консумация постепенно се задоволява, но само когато холецистокинът (CCK), успокояващ нервите, категорично казва на мозъка: „спри, спри да ядеш!“Холецистокин се произвежда в дванадесетопръстника, както и в тънките черва. Колкото по-бързо се произвежда, толкова по-малко консумираме.
  • Първо смилайте, след това яжте още повече. Това не е само CCK, който сигнализира на мозъка, че сме завършени. 2 пептида, PYY и 1-GLP1, насърчават стомаха да откаже да приема повече храна, докато не усвои всичко в храносмилателния тракт. До голяма степен благодарение на това няколко часа след хранене не изпитваме глад.

Правилният състав на диетата

Производството на холецистокин, както и пептиди, се стимулира от правилното хранене, базирано на протеини, здрави и балансирани мазнини, както и фибри. Обратно, храната с високо съдържание на въглехидрати насърчава производството на инсулин. По-високите нива на инсулин показват много по-бърза поява на глад. Ако не възстановите всички хранителни вещества, от които тялото се нуждае, за да функционира правилно, със сигурност ще имате глад за храна. Тялото знае от какво се нуждае и го моли. Ако нуждата не ви удовлетворява, то със сигурност ще изисква бързо увеличаване на количеството, така че вместо 1 куб шоколад ще ядете цялата маса. Гликемичен индекс на храната.

Правилният състав на диетатаХрани с висок GI (над 75) ще повишат драстично нивата на кръвната захар. Панкреасът започва да произвежда огромни количества проинсулин, така че нивото на захарта бързо се връща към нормалното и след 2 часа отново ще гладувате. Храните с нисък GI (под 55) със сигурност ще ви напълнят много по-бързо, както и по-дълго. Достатъчно време за ядене. Искате ли да консумирате много по-малко? Консумирайте бавно. Необходимо е не само това, което консумирате, но и каква скорост. Чаша вода преди употреба. Около 10 минути преди хранене, изпийте чаша вода. Преди да започнете да ядете, умът получава сигнал относно пълненето на зъбите в корема. Производството на невротрансмитер CCK, както и пептиди, PYY, както и 1-GLP1, започва, преди да можете да завършите супата си. Ние консумираме с корема, както и със стомаха. Коремът не е само това, което трябва да се храним.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here