Как точно да се отървете от акне

Rate this post

Как точно да се отървете от акнеАкнето е възпалителна процедура, която се случва в запушения изход на потната жлеза. Това се дължи на факта, че изходите на мастните жлези започват да се запушват под действието на андрогенни хормони. Опиянена от тези хормони, мастната жлеза започва да отделя прекалено себум и в резултат на това кожата става по-мазна.

Клетките на отделителния канал започват да се увеличават непропорционално и мастният канал се запушва, създавайки среда за размножаване на микробите. Един от най-известните микроби, които причиняват акне, е Propionibacterium acnes. На нейното съществуване имунната система на тялото реагира с оток, който се проявява оток, болка и зачервяване. Акнето не може да бъде предадено на друго лице, тъй като не е заразно. Въпреки това, чрез надраскване може да зарази друго място на лицето, защото микроорганизмите могат да попаднат и в различни други потни канали. Електрическите изходи на мастните жлези се намират на различни части на тялото. Акнето може да се появи на лицето, гърба, шията, раменете, както и на задните части.

Видове акне, превенция или как да премахнете акне

Видове акне, превенция или как да премахнете акнеКомедонично акне-те обикновено се проявяват от точки на повърхността на кожата (комедома), които са малки, невъзпалени черни точки. Папулопустулозно акне-се определя от вида на черни точки, които са частично подути, а също и мъчителни при палпация.

Пъпките са зачервени. Конглобатното акне е най-крайната форма на акне, която се проявява с голям брой нагнойни пъпки, абсцеси с гной. Това е дълбок тумор, който оставя значителни белези. Използвайте специални почистващи препарати за проблемна кожа (гелове, Лосиони, акне мехлеми).

Използвайте специална привлекателна козметика за акне за проблемна кожа, като грим или маска за акне. Не увреждайте частните пъпки. Не приемайте алкохол, акнето може да се влоши много повече. Не пушете цигари. Някои витамини могат да помогнат.

Акне

Лечението на умерено до умерено акне се извършва локално под формата на лосиони, както и гелове с активно вещество. Можете да опитате, например, подготовка за акне от марката Vichy. Бензоил пероксид-облекчава възпалителните процеси и противодейства на микроорганизмите във вътрешността на порите, елиминира развитието на комедони. Трябва да се има предвид фактът, че първоначално може да причини леко дразнене на кожата. Ако има усещане за парене на кожата, редовността на употребата, както и периодът на приложение, изискват корекция. Азелаинова киселина-действа чрез задействане на запушени изходи и освен това действа антибактериално, както и противовъзпалително. Има спад, както и изчезване на акне, както и комедони. Предимството е, че има избелващ ефект и също така облекчава хиперпигментацията.

АкнеТова лекарство за акне се използва дори през лятото, защото не е чувствително към слънцето. Салицилова киселина-много лекарства за акне включват салицилова киселина в смес с други енергийни вещества. Това е вещество, което е част от кората на бялата върба и има лечебни и противовъзпалителни свойства. Това допълнително помага да се намали прекомерното натоварване на потните жлези. Той премахва мъртвите кожни клетки от порите, както и от повърхността на кожата и също така помага да се елиминират комедоните. Хранителни добавки със съдържание на вещества в мрежата за нормално състояние на кожата. Бактериалните лизати са хранителна добавка, създадена с помощта на най-съвременните биотехнологични, както и почистващи иновации. Състои се от единствена по рода си смес от пречистени микробни лизати (високо пречистени безвредни компоненти на суспендирани бактерии). Също така съдържа цинк, както и витамин С.Цинк-помага за поддържане на нормалното състояние на ноктите, косата, кожата и костите.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here