Най-накрая красива коса! Професионални съвети, които да ви помогнат веднага

Rate this post

Най-накрая красива коса! Професионални съвети, които да ви помогнат веднага  Сухи краища на косата, малък обем и по някакъв начин липсва блясък: когато става въпрос за косата ни, имаме високи изисквания. Но какво наистина помага? Ето основните експертни съвети за красива грива. Омръзна ли ви лошата ви коса да бъде прибрана в опашка или разхвърлян кок? Тогава е време да разберете причините за вашата скучна, чуплива грива. Попитахме експерта по косата Саша Шют от Pantene Pro V какво е наистина важно в ежедневната грижа за косата и какви грешки трябва да избягваме. Професионален съвет № 1: познайте собствения си тип коса. „Най – честата грешка, когато става въпрос за грижа за косата, е неправилната оценка на вашия тип коса“, казва Саша Шют.

„В резултат на това бързо избираме грешен продукт и не даваме на косата си необходимото внимание, от което се нуждае.“ Ако имате тънка коса, най-добре е да изберете шампоан, при който факторът на грижа не е твърде висок. Прекомерната грижа претегля фината коса и бързо я прави плоска и твърда. По-добре е да използвате укрепващи шампоани, например с пантенол или плодови екстракти от ананас или лимон, които укрепват влакната на косата. Специалните шампоани за добавяне на обем също правят фината коса да изглежда по-обемна. За гъста коса, от друга страна, е разрешен шампоан с подхранващи съставки, който осигурява интензивна грижа. Например растителните масла, кератинът, пантенолът и ненаситените мастни киселини са страхотни. Водораслите, морските минерали и алое вера също овлажняват косата. Шампоан с висок фактор за грижа за гъста коса се предлага например от Мария Нила (поръчайте тук на Amazon *).

Професионален съвет № 2: преосмислете рутината си за измиване на косата

Точно както при грижата за лицето, с течение на времето ние разработваме свой собствен режим на измиване на косата, към който се придържаме. Тези, които са недоволни от гривата си, обаче, трябва да преразгледат тази процедура. Най-честата причина за скучна, скучна коса не е изсушаването или стилизирането, а неправилният начин на измиване. Промениха ли се нуждите на скалпа ви? В този случай смяната на шампоана често може да направи чудеса. Използвате ли нови продукти за оформяне на косата? Тогава има смисъл да срешете косата си преди измиване. Повечето остатъци могат лесно да бъдат отстранени с четка.

Професионален съвет № 2 преосмислете рутината си за измиване на косата

Дори при тази честота на измиване на косата обикновено не можем да задържим живота си. От една страна, колко често мием главата си зависи от вида на косата и нуждите на гривата ни. Така че, сухата коса трябва да се мие по-рядко от тези, които са склонни към омазняване. Други фактори обаче също могат да повлияят на чистотата на косата ни. „Измиването на косата всеки втори или всеки трети ден стана напълно нормално“, казва Саша Шют. „Ако използвате много стилизиращи продукти или се потите по време на спорт, може да искате да миете косата си по-често, за да премахнете мръсотията и остатъците.“ Важен съвет за красива коса: не мийте с прекалено гореща вода, защото колкото по-висока е температурата на водата, толкова по-голям е стресът върху косата.

Професионален съвет № 3: използвайте климатика правилно като предпоставка

Професионален съвет № 3 използвайте климатика правилно като предпоставка„Балсами и продукти за грижа за косата се отнасят само до дължината на косата и краищата“, казва експертът по косата. „Подходът обикновено е здрав и гъвкав и може да претегли и повторно смаже по-бързо благодарение на допълнителните грижи.“ За нашата дължина на косата, от друга страна, балсамът е задължителен. Дори и с коса с дължина на брадичката, никога не трябва да правите без подхранващо изплакване след измиване. Той затваря слоя на кутикулата на косата, който се отваря и втвърдява при измиване. Все още ли търсите подходящия балсам?

След това прочетете тук: тест за балсам: кой балсам за коса е наистина добър? Между другото: не само грижите, но и храненето играят решаваща роля за здравия вид на косата. Специални витаминни капсули за коса могат да подкрепят това. Те осигуряват важни хранителни вещества като цинк и биотин и се казва, че имат положителен ефект върху косата, когато се използват редовно. Веганските витамини за коса без добавки се предлагат например в Solvisan (поръчайте тук на Amazon*). С нашия изключителен код за отстъпка „30gofeminin“ в момента можете да получите продукта с цели 30 процента по-евтино.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here