Само как да намалите теглото си без чувство на глад

Rate this post

Само как да намалите теглото си без чувство на гладОт друга страна, гладът предполага за човешкото тяло абсолютно ясен сигнал за липса на храна. Тази информация влиза в ума, както и в клетъчната памет. След като тялото достигне отново храната, тя реагира, като я инжектира директно в захващанията. Той се страхува, че моментът на отсъствие непременно ще се върне и също така се опитва да го планира.

Въпреки това, възможно е и също така е необходимо да отслабнете, без да се лишавате от себе си. Здравословното отслабване не показва липса на храна. Когато гладувате, не можете правилно, както и за продължителен период от време, да отслабнете, както и да поддържате теглото. Вашето тяло работи по същия начин, както е обяснено.

Ако след период на гладуване, причинен от диета със значително намален калориен прием, отново се появи нежелана храна, неизбежно се появява ефектът на Джоджо. Тялото бързо се снабдява с храна, защото се съмнява, че апетита ще се върне отново. По този начин попадате в порочния кръг на наддаване на тегло, както и загуба.

Здравословното и балансирано отслабване по никакъв начин няма нищо общо с глада. Не трябва да гладувате, но от друга страна, трябва да давате на тялото си достатъчно храна както на практични, така и на редовни порции, приемани на всеки 2 до 3 часа.

Само как правилно да се изчисли консумацията на енергия?

Само как правилно да се изчисли консумацията на енергия?След това тялото със сигурност ще помни, че всеки път след определен период от време той ще получи нова порция храна и следователно няма да натрупа излишък в магазините за мазнини. Следователно, изключително значителното ограничаване на количеството храна, т.е. разнообразието от калории, което се получава, не е чисто необходимо при поддържане на разумно тегло. Необходимо условие е да не прекалявате.

  • Човешкото тяло има определени енергийни разходи и в момента, когато не участва в активна задача. Това е основната метаболитна скорост (BMR), т.е. енергията, вложена в работата на важни органи на тялото като ума, сърцето, белите дробове, бъбреците, черния дроб, мускулите, кожата, нервната система, гениталиите.
  • zПоради тази причина консумацията на енергия от човека трябва да покрие поне тази стойност. Точният брой, който го определя, може да бъде измерен след 12-часово бързо хранене, когато човек не яде и стомашно-чревната му система също не функционира. За да се определи правилно ежедневната нужда на човек от енергия, е необходима основна метаболитна скорост.
  • Всъщност това е най-малкото количество енергия, необходимо за покриване на стандартните характеристики на живота. Въпреки това, най-често се използва остатъчна мощност, която е около 10% по-голяма, отколкото в случая на BMR. От тези стойности получавате килоджаули, които трябва да приемате ежедневно в диетата си.

Балансираният режим на хранене съответства на три съотношения

За наистина ефективна загуба на тегло без истинско чувство на глад е от решаващо значение да се разработи добре балансиран разнообразен хранителен план, съдържащ важни хранителни вещества. Трябва да се придържате към съотношението на макроелементите от три компонента в него. Под това име е скрита част от най-важните хранителни вещества, т.е. протеини (здрави протеини), мазнини (липиди), както и въглехидрати (захари), които всеки човек трябва да следва в диетата си. Ако се въздържате от това, можете не само да наддават на тегло, но и да рискуват последващи здравословни и здравословни проблеми, дължащи се на грешен план за хранене.

Балансираният режим на хранене съответства на три съотношенияКакви са най-оптималните лихвени съотношения на полезни протеини, мазнини, както и въглехидратни елементи? Той се разделя на следната формула B: T: s 10-15%: 25-30%: 50-60%. Най-често уъртс получава тази пропорция от 15: 30: 55, за хората, които спортуват, те могат да се различават. Въпреки това, в допълнение към пропорциите, важно е да се управлява биологичната стойност на диетата, т.е. дали има минерали, витамини, микроелементи. Структурата на мазнините трябва да е правилна, като акцентът е върху получаването на достатъчно ненаситени мастни киселини омега-3 и омега-6. Режимът на хранене трябва да бъде различен, така че да се състои от всичките 3 части. Само като направите това, ще постигнете ефективна загуба на тегло чрез диета.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here