Само как да се предпазите от грипна инфекция?

Rate this post

Само как да се предпазите от грипна инфекция?Много хора бъркат настинката с грипа, но тези, които някога са имали грип, признават, че неговите признаци и симптоми са по-добри от капещия нос, както и от гърлото. Сред състоянията, които могат да възникнат по време на грип, са треска, изтощение, повръщане, както и дискомфорт в мускулната маса.

За разлика от обикновената настинка, до голяма степен благодарение на грипния вирус, ние също се чувстваме изтощени, за да функционираме нормално. Разгледайте останалата част от тази кратка статия, за да видите как можем да ви помогнем с това. Също така ще предоставим отговори на един от най-актуалните въпроси за грипа. Как да се отървете от акне. Как се разпространява грипът?

Първата точка, която трябва да разберем, когато се опитваме да избегнем грипния вирус, е как можете да го хванете. Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията предаването на вируси става чрез кашлица и кихане [ресурс. Един типичен въпрос е колко дълго грипните вируси могат да оцелеят на повърхността? След това тези вируси могат да бъдат предадени на други хора, което улеснява разпространението на инфекцията.

Ако имате грип:

  • Измийте често ръцете си със сапун, както и с топла вода,
  • Покрийте устата и носа си с шал, когато кихате или кашляте,
  • Изхвърлете използваните тъкани незабавно.

Това са най-добрите методи, за да не замърсявате другите. Отговорът на въпроса “ Как точно сте се заразили с грип?“доста проста: в контакт с инфекции, които са били разпространени от някой, който е бил заразен с инфекцията.

Как точно да избегнем грипния вирус?

Как точно да избегнем грипния вирус?Има много неща, които можете да направите, за да избегнете грипна инфекция. Можете да ваксинирате първия. въпреки че някои хора все още могат да се разболеят след ваксинацията, курсът обикновено е по-лек. Ваксинацията срещу грип защитава безброй хора всяка година [ресурс. Въпреки това, не разчитайте единствено на ваксинацията.

  • Има много други неща, които можете да направите, за да осигурите възможно най-добрата защита сами. Дръжте ръцете си чисти: измийте ги често, особено ако сте останали на обществено място, където има много бактерии. Последователно дезинфекцирайте дома си, като почиствате и разтривате повърхностите с подходящ антибактериален спрей Lysol.
  • Това е особено важно, ако сте имали гости в дома си, които по невнимание биха могли да въведат нови нежелани обитатели директно във вашия дом-микроби. – Избягвайте близки контакти с хора, които кашлят или кихат.
  • Вирусите се разпространяват не само когато докосват предмети и повърхности. Те също могат да влязат в тялото ви заедно с въздуха, който дишате. Винаги се опитвайте да останете на разстояние най-малко 1,5 метра от всеки човек, който кашля или кихне.

Как точно мога да избегна грип от моя любим човек?

Един от най-типичните източници на разпространение на грип е съжителството под един покрив с някой, който го има. Ето няколко идеи, които ще ви помогнат да стоят настрана от заразяване, когато някой в дома ви е заразен: за предпочитане, отпуснете отделно от заразения партньор: това може да изглежда малко неловко, но това е най-добрият начин да се избегне разпространението на микроби, поради съвместното използване на чаршаф със заразен човек. Измийте добре рецепти: това важи за всички неща, които се използват за храна или за готвене.

Как точно мога да избегна грип от моя любим човек? За да избегнете разпространението на бактерии, уверете се, че всички съдове, както и прибори за хранене, са правилно дезинфекцирани. Избягвайте близък контакт със заразен член от семейството: по очевидни причини е важно да се спре разпространението на микроби и да се пази от целувки, както и различни други видове близък контакт с болен член на семейството. Дезинфекцирайте повърхностите редовно, отколкото обикновено: ако човек в дома ви е заразен, поддържайте ред по-често, както и по-последователно от обикновено, за да се отървете от бактериите редовно и възможно най-бързо. За да предотвратите успешно грипа, Опитайте се да спазвате предложените мерки и да преподавате подходящи процедури.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here